SOMMARLÄSNING, några boktips

Du vet ju att "en bok gör dig klok". Vad kan dessutom vara mer avkopplande än att sjunka in i böckernas värld under lata sommarlovsdagar?

Att använda sig av läsfixarna hjälper dig att förstå bättre och det blir lättare att få inte bilder. Ja, boken kan bli ännu bättre än en film, eftersom du får vara med och skapa bildera! Du hinner också reflektera kring det som händer och koppla det till dina egna erfarenheter och ditt liv.

Här får du några boktips från mig, som jag har hämtat från Skolbiblioteksbloggen.

Du kan fylla på med tips under Kommentarer! Tänk vilken boktipsbank vi kan skapa tillsammans!

Härlig SOMMARLÄSNING önskar jag dig!

Dömd, Pascale Vallin Johansson

Spännande ny magisk serie om tre barn vars mammor är dömda till döden. Barnen placeras hos enondskefull fostermamma på en gård omgärdad av elstängsel, hennes uppgift är att fostra barnen tillgoda samhällsmedborgare trots sina mammors synder. De tre barnen vill alla fly och är säkra på sina mammors oskuld men kan de lita på varandra? Oväntad hjälp kommer från olika djur som tycks talatill barnen. Spännande, mystiskt och ryslig läsning! 


Liksom helt magiskt, Måsten Melin

Mårten Melin skriver underbara och slukarvänliga böcker för barn och unga, ofta med övernaturligainslag. Men också om kärlek, kompisar och relationer och det bästa är att han skriver så roliga böcker.I den här boken är det tolv kortare berättelser, ibland ganska läskiga. Läser man en vill man läsa en tilloch en till och... 


Imorgon är allt som vanligt,  Lina Stoltz

Lillians mamma dricker för mycket ibland och då får Lillian och storasyster ta hand om sig själva.Som tur är har de varandra och storebror som flyttat hemifrån kan också ställa upp. Medan storasysterför längesen tappat hoppet på att mamma ska skärpa sig hoppas och oroar sig Lilian fortfarande förmamma. När Lilian blir vald till skolans Lucia blir hon glad men också orolig. Kommer mamma attkomma till skolan full? Bra och trovärdiga karaktärer lyfter den här boken, som läsare känner manverkligen med Lillian och tyvärr finns det många barn som kan känna igen sig i Lillians situation. 


Uppdraget(Svarta rosorna), Camilla Lagerqvist

Sommaren 1943 i ett litet samhälle i Värmland, nära den norska gränsen bor Maja. Trots att Sverigeinte deltar i andra världskriget så påverkas vardagen för alla svenskar. Maja får två nya vänner från Norge som båda farit illa av kriget, en av dem är Benjamin, en judisk pojke vars pappa är med i dennorska motståndsrörelsen. Maja, Ben och den norska flickan Hilde bestämmer sig att för att självabörja engagera sig i motståndsrörelsen. Det är spännande att läsa om modiga unga som tar ställning mot nazismen. 


Hjärnpunka, Staffan Cederborg

Leo bor på Gotland och går i sexan. Snart ska klassen åka på klassresa till Stockholm och då kanskedet finns en chans att Isabella kan bli hans tjej. För på klassresor kan vad som helst hända, eller? Senär det fotbollen. När Leo gör världens snyggaste mål är det verkligen synd att det råkar bli ett självmål.Skolans taskigaste kille är med i laget och han vill att Leo ska sluta om inte så hotar han Leo att skäraav honom några kroppsdelar. Det här är en rolig och charmig bok. 


Hjärta av damm,  Ingelin Angeborn

En ny mysrysare av mästaren i genren Ingelin Angeborn. Den här gången handlar det omBella som går en teaterkurs i en gammal teater där mystiska saker börjar hända. Välskrivet,spännande och lagom läskigt. 



Kommentarer
Postat av: teo bentrari

dagbok för alla mina fäns av Jeff Kenney
Bokenb handlar om en kille i 12 års åldern som heter greg. han har en klasskamrat som heter Rowley. Dom spelar tv spel och då är dom hemma hos rowley , för hos greg förstör storebrorPatrick allatid. Hemma hos Rowley är det inte heller enkelt , fö Rowley pappa kollar up var enda spel de spelar. boken hamdlar om fler saker ochså. det handlar om skolan.

Vad är ostnudden?
Vem blev klassens clown?
Vem är coolast i klassen?

Boken är lätt att läsa , för det är tydligtext och monga tecknade bilder.

Ibland är det svåra ord.

Jag tycker boken var bra fördet händer saker hela tiden. den är åksåo rolig.

den passar för både killar och tjejer.


jag ger boken 8/10 poäng.
Teo bentrari

2014-06-19 @ 17:40:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0